Συχνές Ερωτήσεις

Έχω κάνει εγγραφή αλλά δεν πήρα κωδικό πρόσβασης
Αν έχετε κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα, ελέγξτε τα junk mail σας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Αν δεν το πήρατε ούτε και εκεί πιθανότατα δεν έχετε βάλει σωστά τη διεύθυνση του mail σας. Κάντε ξανά εγγραφή και βεβαιωθείτε πως έχετε γράψει σωστά το mail σας. Αν πάλι δεν έχετε λάβει τον κωδικό επικοινωνείτε μαζί μας.

Τι είναι;
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Read» είναι εφαρμογή για ταμπλέτες που επιτρέπει στους μαθητές να διαβάζουν στη συσκευή τα βιβλία της τάξης και τις εργασίες τους όπως αυτά βρίσκονται στο χαρτί.

Τι στόχο έχει;
Στόχος της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης «Read» είναι η εισαγωγή της εκμάθησης μέσω των ταμπλέτων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να συμβαδίζουν στα μέσα εκπαίδευσης με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Το διάβασμα των εκπαιδευτικών βιβλίων στις ταμπλέτες θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ως το παρόν και μέλλον της παιδείας. Η εφαρμογή και η ψηφιακή βιβλιοθήκη που τη συνοδεύει εισαγάγουν επιπλέον βοηθήματα μάθησης αλλά και εργαλεία διαβάσματος διαδραστικού χαρακτήρα.

Με ποιο τρόπο μπορεί να συμβληθεί κάποιος;
Ο κάθε μαθητής δημόσιου σχολείου μπορεί εύκολα να γίνει χρήστης της μαθητικής βιβλιοθήκης κατεβάζοντας την σχετική εφαρμογή «Read Library» στην ταμπλέτα του (iPAD ή Android) από το itunes App store ή Google Play αντίστοιχα. Με το άνοιγμα της εφαρμογής στην ταμπλέτα θα ζητηθεί να καταχωρηθεί κωδικός ενεργοποίησης κύκλου μάθησης. Ο κωδικός παραχωρείται δωρεάν μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα μας.

Είναι όλα τα βιβλία της κάθε τάξης στη βιβλιοθήκη «Read»;
Σύντομα θα βρίσκονται τα περισσότερα βιβλία της κάθε τάξης εκτός από τα βιβλία που περιέχουν εργασίες πάνω στο βιβλίο.

Ποιες οι δυνατότητες των ψηφιακών βιβλίων της βιβλιοθήκης «Read»;
Τα βιβλία είναι σε μορφή “e-pub”, για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάγνωσης. Έτσι μπορεί ο μαθητής να αλλάξει το φόντο του βιβλίου, να μεγαλώσει τα γράμματα να γράψει σημειώσεις στο βιβλίο αλλά και να τοποθετήσει σελιδοδείκτες και υπογραμμίσεις.

Μπορεί ο κωδικός να μεταφερθεί σε άλλη ταμπλέτα;
Η ενεργοποίηση κύκλου μάθησης μπορεί να μεταφερθεί για οποιοδήποτε λόγο σε άλλη ταμπλέτα αφού πρώτα απενεργοποιηθεί από την ισχύουσα από το σχετικό μενού.

Πως αποθηκεύω τις σημειώσεις μου αν αλλάξω ταμπλέτα;
Οι σημειώσεις μπορούν να σταλούν με mail σε άλλη συσκευή και να τις φυλάξετε όπου θέλετε, σε όποια μορφή επιθυμείτε (mail format, word κ.λ.π)

Ποιος δημιούργησε την εφαρμογή;
Η εφαρμογή της μαθητικής βιβλιοθήκης σχεδιάστηκε και υλοποιείται από Έλληνες επιστήμονες – προγραμματιστές αλλά και σχεδιαστές εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας, αποδεικνύοντας πως στη χώρα μας μπορούμε να παράγουμε παγκοσμίου επιπέδου υψηλή τεχνολογία που δίνει πρόσθετη αξία στην οικονομία μας.