Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι;
Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Read» είναι εφαρμογή για κινητές συσκευές/ταμπλέτες που επιτρέπει σε όλους να διαβάζουν βιβλία δωρεάν, όπως αυτά βρίσκονται στην έντυπη μορφή τους.

Τι σκοπό έχει;
Η ψηφιακή βιβλιοθήκη READ είναι πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με σκοπό την πρόσβαση απ’ όλους στη γνώση μέσω ψηφιακών βιβλίων. Περιλαμβάνει βιβλία ιστορίας, τεχνολογίας, λογοτεχνίας αλλά και μαθητικά βιβλία δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος της βιβλιοθήκης READ είναι η δωρεάν διανομή των βιβλίων σε μορφή υψηλής τεχνολογίας e-pub και ο συνεχής εμπλουτισμός της με νέα βιβλία. Η βιβλιοθήκη λειτουργεί σε κινητές συσκευές Apple και Android.

Πώς μπορώ να γίνω μέλος;
Ο κάθε αναγνώστης μπορεί εύκολα να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης READ κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή «Read Library» στην κινητή συσκευή του (apple ή Android) από το itunes App Store ή Google Play αντίστοιχα.

Έχω κάνει εγγραφή αλλά δεν έλαβα κωδικό πρόσβασης
Αν έχετε κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα, ελέγξτε τα «junk mail» στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Αν δεν το βρείτε ούτε και εκεί πιθανότατα δεν έχετε βάλει σωστά τη διεύθυνση του e-mail σας. Κάντε ξανά εγγραφή και βεβαιωθείτε πως έχετε γράψει σωστά το e-mail σας. Αν πάλι δεν έχετε λάβει τον κωδικό επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι όλα τα μαθητικά βιβλία της κάθε τάξης στη βιβλιοθήκη «Read»;
Στη βιβλιοθήκη READ βρίσκονται ψηφιοποιημένα τα περισσότερα βιβλία του γυμνασίου και λίγα των τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

Ποιες είναι οι δυνατότητες των ψηφιακών βιβλίων της βιβλιοθήκης «Read»;
Τα βιβλία είναι σε μορφή e-pub, για μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάγνωσης. Ο αναγνώστης μπορεί να αλλάξει το φόντο του βιβλίου, να μεγαλώσει τα γράμματα, να γράψει σημειώσεις στο βιβλίο, αλλά και να τοποθετήσει σελιδοδείκτες και υπογραμμίσεις.

Μπορεί ο κωδικός να μεταφερθεί σε άλλη συσκευή;
Το προφίλ και τα βιβλία του κάθε χρήστη, όπως και οι σημειώσεις του, μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη συσκευή, χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό.
 
Πώς αποθηκεύω τις σημειώσεις μου, αν αλλάξω ταμπλέτα;
Οι σημειώσεις αποθηκεύονται αυτόματα και φυλάσσονται στο Cloud.

Είναι ασφαλή τα προσωπικά μου δεδομένα;
Τα δεδομένα του κάθε χρήστη (όνομα, mail, κωδικός) αποθηκεύονται για μέγιστη ασφάλεια στο Microsoft Azure.